Elke klusser wordt door onze medewerkers gecontroleerd op identiteit, voordat er toegang wordt gegeven op het platform. Wij stimuleren het gebruik van een VOG (link naar wat dit is) van de betreffende gemeente

Daarna is het een kwestie van snel reageren en goed werk leveren om zo de beste reviews te krijgen.

 

Kluzzy, hoog in het vaandel, regels

 

Klussers die gebruik maken van het platform van Kluslink zijn super gemotiveerd, trots op hun werk en goed in contact met de klant. Ze zullen dan ook altijd akkoord gaan met de hoog in het vaandel regels van KlusLink. De klant is ook op de hoogte van deze afspraken.

 

Onze hoog in vaandel regels :

 

      Behandel de klant met respect, zowel op het platform als erbuiten.

      Ruim netjes op na het werk.

      Gedraag je vriendelijk, behulpzaam en begripvol tegenover de klant.

      Gebruik geen fysiek of verbaal geweld.

      Zorg ervoor dat je je houdt aan de gemaakte afspraken met de klant en dat je snel reageert op de keuze en vragen van de klant.

      Kom op tijd. Lukt dit niet, communiceer dan snel en duidelijk met de klant. KlusLink zal dit monitoren om de kwaliteit te waarborgen, maar het zal ook duidelijk worden in de latere review van de klant op je gedane klus.

      Communiceer duidelijk en professioneel met de klant.

      Lever goed werk, maak de klus af en los eventuele klachten netjes op. Lukt dit niet, neem dan contact met ons op en wij zullen samen met jou en de klant zoeken naar een juiste oplossing.

      Zorg voor absolute veiligheid voor jezelf. Bij twijfel hoef je het werk niet te doen en is het verstandig om ons te verwittigen.

 

Door ons platform te gebruiken, ben je automatisch akkoord met deze hoog in het vaandel regels. Bij klachten doen we onderzoek en zullen je verwijderen van het platform als blijkt dat je de regels niet of niet volwaardig naleeft.

Dit geldt zowel voor klusser als klant.